Bolovi u grlu, prehlada, kijavica, neobjašnjivi umor.... više su nego jasni znaci pada imuniteta. Ipak, postoje i oni koje najčešće pripisujemo stresu i nervozi, a takođe ukazuju da nam se zdravlje i otpornost organizma urušavaju. Ovo su tri najneočekivanija simptoma koji ukazuju da vam je imunitet oslabljen.

Gojaznost ili preterana mršavost

Gubitak apetita dovodi do nedostatka vitamina i opšte slabosti, i naravno, naglog mršavljenja. S druge strane i višak kilograma, ali i potreba za slatkišima kojoj ne možete da odolite može da ukaže da nešto sa imunim sistemom nije u redu.

Suv nos

Ako ste često prehlađeni i curi vam nos to može da ukazuje da vam je organizam oslabljen. Ipak, i suv nos može biti alarm da nešto sa zdravljem nije u redu. Ako imate ovaj problem povećajte unos vitamina.

Promene na sluzokoži usne duplje

Stanje organizma se odražava na svim organima, a posebno u usnoj duplji. Ako vam se pojave bele promene u ustima i na jeziku (afte) može biti problem u padu imuniteta.

Najčešću uzroci pada imuniteta su nedostatak sna, stres, loša ishrana, preteran fizički napor, nedovoljan unos tečnosti ali i genetika.

 Izvor: Lepa&Srećna