Mršavljenje zahteva zdrav režim ishrane i radovno vežbanje, ali malo ko zna da ovo voće brzo skida višak kilograma, piše Lepa & srećna.

Pored zdrave ishrane bez šećera i zasićenih masti, važno je da u ishrani imate namirnice koje ubrzavaju metabolizam. Takvo dejstvo ima brazilski orah koji reguliše metabolizam i funkcionisanje organa za varenje i tako pomaže da se rešimo viška kilograma. Brazilski orah bogat je selenom, mineralom koji je neophodan za zdravlje metabolizma. Ponekad užinajte brazilski orah i ubrzo ćete primetiti dobre rezultate.

Pored brazilskog oraha, metabolizam možete da ubrzate ako jedete hranu bogatu gvožđem, cinkom, jodom i selenom. Takođe, jedite hranu bogatu proteinima jer će oni učiniti da se osećate sito i daće telu energiju da brže svari ono što ste pojeli. Neka istraživanja dokazuju da ljuta hrana pomaže u sagorevanju kalorija, ali sa njom budite oprezni i jedite je umereno.

PROČITAJTE JOŠ:

POČELA JE DA JEDE VIŠE OVE HRANE I SMRŠALA JE 80 KILOGRAMA

AMAL KLUNI NOSI HALJINU U KOJU ĆE SE SVAKA ŽENA ZALJUBITI

AKO VAM NEDOSTAJE OVAJ MINERAL, PRETE VAM RAK I BOLEST SRCA

ŠOK ZA LJUBITELJE KOFEINA! PRODAJU KOFEIN ZA DIJETU, A ON MOŽE DA VAS UBIJE: ove doze izazivaju bolest ili smrt

Ilegalna prodaja kofeina predstavlja opasnost za javno zdravlje, pa je američka vlada zabranila kompanijama da nude proizvode sa visokim dozama ovog sastojka, piše Lepa & Srećna.  

Vlast je upozorila dva vebsajta na kojima se prodaje "tečni kofein" da predstavljaju neprihvatljivi rizik za potrošače. Na jednom se kao "dijetalno piće" prodaje pakovanje od 3,5 litra koje sadrži skoro 130 grama kofeina.

Na drugom prodaju čist kofein u prahu, u pakovanju od 200 gr. Čak i samo 10 do 14 grama opasno je po zdravlje odrasle osobe, kažu nadležni i zahtevaju da u roku od 15 dana promene sadržaj svojih proizvoda!

Simptomi trovanja kofeinom su snažna drhtavica, ubrzan puls i vrtoglavica, kao i poremećaj vida. Zabeleženi su slučajevi smrti izazvane količinom od 18 grama kofeina.

Izvor: Lepa & Srećna

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO SE LEČI TROVANJE KOFEINOM

ŽENA KOJA JE USPELA DA SMRŠA 30 KG OTKRIVA SVOJU TRIK DIJETU

NAJLEPŠI KUPAĆI KOSTIMI ZA LETO 2018. GODINE