Nutricionistkinja Džes Hilard savetuje ispijanje vode tokom obroka kako bi se sprečilo prejedanje.

"Ispijanje vode uz obrok vas može usporiti dok jedete, tako da više uživate u hrani. Vašem stomaku i mozgu je potrebno 20 minuta da se 'sustignu', tako da uzimanje vode između zalogaja može da vam pomogne da jedete manje", rekla je ona za britanske medije.

zena pije vodu.jpg
Shutterstock  

"Voda neće magično učiniti da smršate. Međutim, uobičajeno je da kada ste dehidrirani, telo to često može pomešati sa glađu. Stoga,  uvek bih preporučila da popijete čašu vode kada prvi put osetite glad, jer može biti da je u pitanju samo dehidracija", dodala je ona.

"Ako i dalje osećate glad nakon pića, onda možete imati zdravu užinu, jer znate da je to prava glad. Preporučeni dnevni unos vode je šest do osam čaša ili 1,5 do dva litra dnevno. Hidratacija i količina koju pijete mogu značajno da variraju u zavisnosti od vaše visine, težine, pola, stope znojenja, nivoa vežbanja, spoljašnje temperature i vlažnosti", objasnila je nutricionistkinja.

Zašto treba piti vodu uz obrok
Shutterstock  

Ona je naglasila da, uprkos konzumiranju vode uz obrok, najviše treba voditi računa o uravnoteženoj ishrani, veličinama porcija i redovnom vežbanju, ukoliko želite da smršate.

"Gubitak težine je složen proces i dolazi uz uravnoteženu dijetu, sa pravilnim veličinama porcija i redovnim raznovrsnim režimom vežbanja", zaključila je.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

BRZ TRIK ZA GUBITAK KILOGRAMA: Proverite zašto su svi na TikToku "odlepili" za ovom metodom za mršavljenje TikTok/taytaylees/katielopynski