Skidanje kilograma je težak zadatak, jer mnogi kada odluče da smršaju prvo radikalno promene ishranu, odnosno počnu da gladuju. To se najčešće završi neslavno, jer nije održivo na duge staze odricati se hrane, a o zdravlju da ne govorimo. Doktorka Ekatarina Volkova podseća na tri stvari koje možemo da uradimo, kako bismo skinuli neželjene kilograme.

Prema njenim rečima, doručak je obavezan svakog dana , a važno je i preneti glavni deo ishrane u period do 17 časova. "Ja sam protiv štrajkova glađu, to ne funkcioniše. Ako se ograničite u ishrani, uvek će na kraju doći do novog povećanja telesne težine“, objasnila je Volkova .

Pored toga, specijalista je savetovao konzumaciju tople vode. Prema mišljenju stručnjaka, glad se zapravo može zamaskirati žeđu. "Ako posle 20 minuta, nakon što popijte čašu tople vode osećaj gladi ne prođe, onda morate da jedete“, tvrdi doktorka.

Volkova je rekla da ne treba jesti hranu sa niskim sadržajem masti jer je bez njih gubitak težine nemoguć. Pored toga, doktorka je objasnila da je važno da uvek jedemo užinu.

"Samo to ne bi trebalo da bude bombona ili jabuka“, naglasila je ona i istakla koje namirnice su idealne za užinu.

  • Mešavina suvog voća i orašastih plodova
  • Pirinčani kolač
  • Mešavina suvog voća i orašastih plodova
  • Jogurt sa čija semenkama

Takođe, je istakla da treba izbegavati kafu, soja sos i brzu hranu jer se od njih pravi celulit.

Izvor: Lepa&Srećna