Mršavljenje je dug proces, zbog čega su mnogi često u potrazi za napicima koji se lako mogu napraviti kod kuće, ne štete zdravlju, a mogu pomoći kod skidanja kilograma i sagorevanja masti. 

Jedan od njih je voda sa medom i cimetom, koja ima mnogo pozitivnih efekata kada se konzumira redovno.

I med i cimet imaju niz zdravstvenih prednosti, posebno za one koji paze na težinu. Med je poznat kao jedan od najkorisnijih saveznika za mršavljenje i smanjenje masti na stomaku. Prema studijama, med pomaže u suzbijanju apetita. Pored toga, sadrži antioksidante i hranljive sastojke koji pomažu u gubitku težine. 

Voda sa cimetom i medom za mršavljenje
Youtube/Printscreen/LITTLE DIY 

Cimet je takođe povezan sa smanjenjem težine i upravljanjem nivoom šećera u krvi. Utvrđeno je da voda sa cimetom ima pozitivan efekat na metabolizam i pomaže u sagorevanju masti. Istraživanja su pokazala da voda sa cimetom pomaže u efikasnom sagorevanju masti i na taj način olakšava proces mršavljenja. Kada se med i cimet spoje, dobija se moćna mešavina koja smanjuje masnoću na stomaku.

Cimet smanjuje šećer u krvi
Shutterstock  

Kako napraviti vodu od meda i cimeta za smanjenje masti na stomaku

Voda od meda i cimeta lako se može pripremiti kod kuće. 

U šolju ključale vode dodajte pola kašičice cimeta u prahu. Dobro promešajte i ostavite da se krčka. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi, a zatim dodajte kašičicu meda i ponovo promešajte.

Takođe, možete iscediti i malo limunovog soka kako biste vodu učinili još zdravijom za smanjenje masti na stomaku.

Popijte mlaku vodu kad god osetite glad, pre treninga ili neposredno pre nego što legnete u krevet.

Ne zaboravite da se hranite izbalansirano i izbegavajte pribegavanje rigoroznim dijetama za gubitak težine. 

Tekst: Lepa&Srećna