Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽARKO ŽUDITE ZA KISELIM KRASTAVCIMA, A NISTE TRUDNE: Oprez! Organizam ukazuje na veliki zdravsteni problem

Autor Marija Milenković

Stručnjaci tvrde da je dovoljno samo osluškivati svoj organizam, i na vreme ćete uvideti da vam je potrebna pomoć.

 krastavac.jpg Izvor: Youtube/Printscreen/ Blackbird ASMR

Kada žudite za nekom hranom, to obično znači da vam u organizmu nešto nedostaje. Jaka potreba za kiselim krastavcima je obično vezana za drugo stanje, a šta znači ako vam se žarko jedu krastavčići, a niste u drugom stanju. Lekari tvrde da to može ukazivati na dehidraciju organizma. Kiseli krastavici sadrže dosta natrijuma koji je važan elektrolit i pomaže da telo bude hidrirano. To je razlog i što se javlja potreba za slanom hranom, a problem je i što, kako pokazuju istraživanja, nastaje zavisnost za ovom hranom, zato nikada ne pojedemo jedan krastavac, ili jedan čips.

 Zamor i usporen metabolizam su prvi simptomi dehidracije. Takođe i ubrzan rad srca, ali i grčevi u mišićima. Takođe, ruski nefrolog Ivan Litvinov upozorava da je pogrešno unositi previše vode u organizam, jer to oštećuje bubrege.

"Ako se pije previše vode tokom dana, pravi se nepodnošljivo opterećenje za bubrege. Jednostavno nemaju vremena da sve to prerade. Ovo je posebno opasno za ljude sa problemima sa bubrezima, hipertenzijom i kardiovaskularnim bolestima. Povećava im se zapremina cirkulišuće krvi, povećava se hipervolemija ( povećanje zapremine krvi) . Ovo na kraju može dovesti do pogoršanja hroničnih bolesti", objašnjava lekar i savetuje da kada izazimo napolje pojedemo mali kiseli krastavac koji će učiniti da budemo manje žedni.

 kiseli krastavac zdravlje Izvor: youtube/Printscreen/ Crazyhacker

Tekst: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije