Detoks vodu od ananasasve više hvale po društvenim mrežama, a nutricionisti potvrđuju da ova voćka donosi brojne zdravstvene koristi. Ima malo kalorija, a visok nivo vitamina i minerala. U sto grama ananasa, dobija se trećina dnevne potrebe za vitaminom C, a čak više od 100 odsto potrebnog mangana, esencijalnog elementa potrebnog za zdrave kosti, imunitet i dobar metabolizam.

Ovo voće se preporučuje svima koji su na dijeti, vlakna u njemu su blagotvorna za zdrav sistem za varenje. Vitamini grupe B pomažu da se iz hrane izvuče energija i od presudne su važnosti za formiranje novih crvenih krvnih zrnaca.

Najzanimljiviji sastojak ananasa je bromelin, enzim koji pomaže da koža i druga tkiva lakše zacele. On olakšava bol i smanjuje oticanje. Takođe umiruje upale i čak pomaže u borbi protiv tumora.

ananas 2.jpg
Shutterstock  

Za detoks vodu od ananasa, iseckajte kolut oljuštene voćke. Dodajte komad oljuštenog đumbira dužine 3 centimetra i šaku zelenog povrća po želji. Izmiksajte sve u blenderu, pa dodajte vodu ili vodu od kokosa dok ne dobijete željenu gustinu. Po želji, možete dodati i led.

Ako nećete odmah da popijete sve, preostalu količinu sipajte u teglu i čvrsto poklopite, pa ostavite u frižider.

Tekst. Lepa&Srećna