Laneno seme sadrži veliki procenat vlakana i omega 3 masnih kiselina, što ga čini idealnom namirnicom ako ste u procesu skidanja kilograma. Osim što su saveznici u borbi za idealnu liniju lanene samenke imaju pozitivan efekat i na celokupno zdravlje organizma.

Preporučuju se kod problema sa kardiovaskularnim sistemom, zakrčenjem krvnih sudova, slabim imunitetom, bolnim zglobovima, suvim noktima i kožom, gubitkom vida. Takođe, upotreba lanenog semena se savetuju kod gastritisa, zatvora i drugih bolesti gastrointestinalnog trakta. Takođe, laneno seme može da pomogne kod prirodno čišćenja crveva. Potrebno je samo da konzumirate jednu kašiku mlevenog lenenog semena tokom dana sa malom količinom vode ili jogurta.

Da biste održali vitku figuru i normalnu težinu, možete s vremena na vreme u hranu dodati malo naribanog lanenog semena - posipati njima supe ili glavna jela. Laneno seme u kombinaciji sa jogurtom stimuliše mršavljenje.

Sastojci:

- Velika supena kašika mlevenog lanenog semena

- Pola šolje probiotskog jogurta

Pomešajte lan u pola šolje jogurta i popijte pola sata pre obroka. Preporučuje se da lan sa jogurtom konzumirate dvadeset jedan dan, pa onda treba napraviti pauzu od nedelju dana. Mleveno seme lana ubrzava metabolizam i poboljšava ritam pražnjenja creva.

Tekst: Lepa&Srećna