Vitamin C doprinosi rastu ćelija, poboljšava cirkulaciju i generalno je dobar za čitav organizam i funkcionisanje imunog sistema. Nedostatak vitamina C može imati ozbiljan problem, a stručnjaci su otkrili kojih to pet znakova jasno ukazuje na problem.

1. Letargija i umor

Ako ste primetili da ste melanholični iz neobjašnjivog razloga te da ste sve više umorni čak iako dovoljno spavate moguće je da vam neodstaje vitamin C.

2. Gubitak kilograma

Ukoliko vam nedostaje vitamin C možete i da gubite kilograme bez razloga. Ipak, budite oprezni ovo može biti znak i ozbiljnih oboljenja, pa se posavetujte sa vašim lekarom.

3. Neobjašnjiv bol

Tupi, pulsirajući bol u mišićima ili u zglobovima može signalizirati nedostatak vitamina C, iako ovaj simptom ponekad može proći nezapaženo ili se zameniti drugim oboljenjima, kao što je artritis.

4. Dehidrirana koža i lomljiva kosa

Čak iako redovno pijete vodu i koristite preparate za oporavak kose ne vidite napredak. Vrlo je moguće da u vašem organizmu neodstaje vitamin C te da je on uzročnih ovih problema.

5. Česte infekcije

Budući da je vitamin C neophodan za celokupno zdravlje, kao i za zdravlje imunog sistema, njegov nedostatak može uticati na slabljenje imuniteta i brže i češće razvijanje prehlade, gripa i drugih infekcija.

Izvor: Lepa&Srećna