Olivija Džarvis je doktor nutricionizma i posvećena vežbačica koja ipak ima dane kad joj ne ide sve "glatko" od ranog jutra.

Ako se i vi ponekad osećate neraspoloženo i bez energije u jutarnjim časovima, isprobajte bar neki od Olivijinih rituala koji njoj uvek poprave raspoloženje.

Hladan tuš nije baš prijatan, ali probajte sa vrlo kratkim intervalima. Neka to bude po nekoliko sekundi, pa produžavajte sve do 20, a izbegavajte najosetljiviji deo stomaka i grudi. Na smenu se tuširajte hladnom i toplom vodom, sigurno će vam to podići energiju.

Uradite kratku vežbu disanja - duboko udahnite, brojeći do 4, zadržite vazduh na broj 5, a zatim polako izdišite vazduh što duže možete. Ponovite deset puta. 

Raščistite nered u jednom malom delu kuće - odaberite samo jednu policu ili jednu fioku. Izbacite nepotrebno, ako je nešto još iskoristivo, a ne želite to više, odvojite u kesu za poklanjanje.

Izađite u kratku šetnju ili promenite svoju "perspektivu" gledajući nečiji kreativan i zanimljiv vlog. Desetak minuta je dovoljno da "promenite misli".

Osvežite se zdravim obrokom ili napitkom - neka to bude voće ili povrće, važno je da bude sveže i vama ukusno.

Izvor: Lepa&Srećna