Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA ŠETATE I BRZO SKINETE 5 KILOGRAMA: ovako treba da hodate i masne naslage će nestati

Kako da smršate pomoću hodanja - evo kako se pravilno šeta za gubitak masnih naslaga!

  Izvor: Foto: Profimedia

Hodanje određenim tempom uz zdravu ishranu može pomoći da smršate i dovedete se u formu. Donosimo vam savete s kojima u 3 nedelje možete smršati i do 5 kilograma, a sve što treba da radite je marljivo hodanje.

U modernom načinu života, gde su većina odraslih u relaciji kuća-auto-lift-kancelarija, čovek je zaboravio da je stvoren za kretanje. Konstantno slušam izjave klijenata koji kažu da su se ugojili od kada su kupili auto. U tom slučaju je i odluka da se hodanje uvede kao aktivnost koja će pomoći pri mršavljenju, sasvim opravdana, kaže AndrijanaPerković, profesorka fizičkog vaspitanja i lični trener.

PROČITAJTE JOŠ: OVAJ VITAMIN POMAŽE DA SMRŠATE: nećete verovati kako možete brzo da izgubite višak kilograma

Svaka aktivnost, pa i hodanje, nastavlja Andrijana, zahteva mentalnu pripremu ukoliko želite postići efekt gubljenja kilograma. Hodanje duže od 20 minuta ulazi u kategoriju aerobnog treninga, čime osoba svakako radi na poboljšanju svog zdravlja. Povećava se maksimalni uticaj kiseonika, smanjuje se opterećenje na srce i definitivno se smanjuje stres.

Međutim, osoba koja hodanju pristupi površno i ne praktikuje pravilnu tehniku koja uključuje i ruke i noge, neće uspeti da potroši dovoljno kalorija, napominje Andrijana.

Ako želite da smršate hodanjem, vrlo je bitno kojim tempom hodate. Istraživanje Univerziteta u Virdžiniji otkrilo je da su žene koje tri puta nedeljno vežbaju brzo hodanje od po 30 minuta, pa dve šetnje umerene brzine izgubile šest puta više masnog tkiva u području stomaka od žena koje su pet puta nedeljno šetale normalnim tempom.

Žene koje su hodale brzim ritmom takođe su istopile četiri puta više ukupnog masnog tkiva. A najbolji deo je taj da se pri brzom hodanju prvo počne topiti dubinsko abdominalno masno tkivo. Dobra vest je i ta da se kod brzog hodanja stvara manji pritisak na gležnjeve nego kod trčanja. To je zato jer dok hodate jedna noga uvek dodiruje tlo, dok tokom trčanja postoje trenuci kada je čitavo telo u vazduhu i kada se spustite na tlo, telo je izloženo udarcu.

Ako sledite ove savete, u kombinaciji sa zdravom ishranom, možete smršati i do 5 kilograma u 3 nedelje, a hodati možete bilo gde i bilo kada.

1. Za maksimalni gubitak masnog tkiva hodajte brzim tempom triput nedeljno po 30 minuta. Tih 30 minuta možete prohodati odjednom ili ih možete prekidati sa kratkim pauzama tokom kojih ćete hodati sporije.

Šetnja – ritam u kojem razgledate izloge prodavnica, odnosno intenzitet 4 na lestvici od 10. U jednom satu sagorećete oko 238 kalorija.

Kliknite OVDE za nastavak teksta! 

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije