Uz to, postoji određena hrana koja zbog svojih karakteristika pomaže da budemo nasmejani više nego neka druga, pa izaberite svoje omiljene ukuse i – uživajte!

Za „srećan” ručak – pasta i spanać

Mnogi su čuli da je testenina odlična za dobro raspoloženje, i to je tačno. Verovali ili ne, za to su zasluženi ugljeni hidrati, koji su pravo gorivo za naš organizam jer oslobađaju energiju i prave „magiju”. Uz omiljeni oblik testenine u umerenoj količini, izaberite spanać, čudesno povrće čija folna kiselina otklanja simptome depresije. Dodatno, visok nivo magnezijuma održava nivo hormona sreće – serotonina, i doprinosi lepom raspoloženju.

Zasladite se na najbolji način

Crna čokolada je možda i najpoznatija namirnica koja nas usrećuje. Ovaj prirodni izvor endorfina je ujedno i odlična opcija za one koji žele da skinu poneki kilogram, a da se ujedno i zaslade. Postoje i varijante sa niskokalorijskim zaslađivačima, što je takođe preporučljivo. U svakom slučaju, uz umereno konzumiranje ove poslastice – užitak je zagarantovan!

Voćke za divan i zdrav dan

Možda niste znali, ali orah i orašasti plodovi sadrže određen nivo omega-3 masnih kiselina, koje doprinose dobrom raspoloženju. Osim toga, njihova nutritivna vrednost je visoka, tako da vam neće biti potrebno mnogo da popravite dan. Naravno, možete napraviti palačinke ili zapečenu ovsenu kašu gde ćete dodati malo izmrvljenih oraha, možda baš u kombinaciji sa crnom čokoladom! Svakako, važno je da ishrana bude balansirana, pa ne zaboravite i na to.

Ako ste ipak za nešto laganije, pojedite pomorandžu. Po nekim istraživanjima, njen miris već popravlja raspoloženje. Velika količina vitamina C u pomorandžama odličan je saborac protiv stresa i depresije. Isto važi i za ostale citruse kao što su kivi, mango, limun, ananas...pa slobodno uživajte u umerenim količinama ovih voćki.

Naravno, važno je da ishrana bude dobro balansirana. Možete jesti bilo šta, ali umereno, i biti dobro raspoloženi. Zato pazite na količinu i već ćete se bolje osećati!

Advertisement