Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 MINERALA OBARAJU VISOK PRITISAK: Ne smete uzimati u tabletama, već jedite NAJBOLJE namirnice koje ih sadrže

Najjednostavniji način da snizite visok krvni pritisak.

  Izvor: Youtube / Geeky Medics, Youtube / Youtube / SeherintheKitchen

Kako starimo, tako krvni sudovi prirodno gube elastičnost i time dodatno doprinose visokom krvnom pritisku. Ne možemo da zaustavimo proces starenja ali možemo da usvojimo zdrave životne navike koje će pomoći da očuvamo vitalnost.

To uključuje i promenu navika u ishrani kako bi se kontrolisao krvni pritisak. Tri najvažnija nutrijenta u procesima koji na to utiču su kalijum, magnezijum i kalcijum ali stručnjaci upozoravaju da, u okviru borbe sa hipertenzijom, ne bi trebalo da ih uzimamo u tabletama. Naime, veoma je moguće da se uzmu prevelike doze što, takođe, može imati negativne efekte. 

Da biste obezbedili dovoljno kalijuma i magnezijuma, bilo bi dobro da jedete što više voća i povrća, naročito raznovrsnog zeleniša. Međutim, za kalcijum se preporučuju mleko, jogurt ili sir s tim što treba paziti na nivo masnoća pa izaberite proizvode od obranog mleka.

Pročitajte i ovo

Kad pripremate hranu, smanjite količinu soli koju koristite i budite sigurni da će ove male izmene u režimu ishrane dovesti do odličnog rezultata i uravnotežiti krvni pritisak.

Ne zaboravite da, ako je lekar tako prepisao, morate redovno uzimati terapiju protiv hipertenzije. Takođe, dobro je da u pravilnim razmacima merite krvni pritisak i vodite dnevnik. Ne propuštajte kontrole kod doktora, jer će sa promenom vašeg stanja, a često i sa promenom godišnjeg doba, biti potrebno da se vaša terapija manje ili više koriguje.

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije