Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO IMATE OVO NA OKU, HITNO IDITE KOD LEKARA: malo ko zna da ovaj simptom ukazuje na iznenadnu smrt

Ovi simptomi ukazuju da imate veći rizik od srčanog udara - ako osetite ovo u oku hitno se javite lekaru!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pregled oka može da ukaže na ozbiljna oboljenja srca i mozga, a evo koji simptom na oku može da bude znak za srčani udar, piše Lepa & srećna.

Simptomi koji ukazuju na srčani udar su uglavnom bol u grudima, slabost, umor, otežano obavljanje osnovnih funkcija, mučnina i visok krvni pritisak. Međutim, malo ko zna da  zamagljeni vid može da ukazuje na infarkt. Ako iznenada ne možete jasno da vidite na jedno ili na oba oka, to može da znači da imate rizik od srčanog udara.

Ukoliko se zamagljen vid javlja u kombinaciji sa simptomima poput paralize jedne strane tela, otežanog razumevanja šta vam neko govori, zbunjenost i gubitak ravnoteže, odmah pozovite hitnu pomoć. Stručnjaci ističu da srčani udar može da se javi u svakom životnom dobu, ali ukazuju da su najugroženije osobe sa povećanim nivoom holesterola u krvi i visokim krvnim pritiskom.

PROČITAJTE JOŠ:

DA LI SU GRUDI NEJEDNAKE VELIČINE ZNAK DA SE U TELU RAZVIJA RAK DOJKE

ZAMENITE SAMO 1 STVAR U ISHRANI I SMRŠAĆETE NEVEROVATNOM BRZINOM

ŠOKANTNO OTKRIĆE! SODA BIKARBONA LEČI OPASNE BOLESTI

  Izvor:

KAKO SE OTKRIVA KANCER PREGLEDOM OČIJU: evo koje sve smrtonosne bolesti može da otkrije očni lekar

Istraživanja dokazuju da ljudi odlaze kod očnog lekara uglavnom da bi kontrolisali dioptriju, ali ne znaju da se baš pregledom oka mogu otkriti opasne bolesti, piše Lepa & srećna.

Teška oboljenja poput kancera često ne daju jasne simptome, naročito na začetku, ali pregledom oka mogu se ustanoviti različite promene u telu. Stručnjaci ističu da je neophodno da najmanje na svake dve godine odete kod oftamologa. Dijabetes može da dovede do slepila i ako se ne leči može biti smrtonosan, a očni lekar ga uglavnom prepoznaje po izraženim krvnim sudovima u centralnom delu mrežnjače

Posmatranjem promena na zenici i boje očnog nerva očni lekar može da prepozna znakove koji ukazuju da se u mozgu razvija tumor, a ukoliko se promene primete odmah se daje uput za neurologa. Takođe, doktor može da primeti beli krug oko rožnjače koji ukazuje na visok holesterol i kardiovaskularna oboljenja. Posmatranjem očnog nerva može da se otkrile multipla skleroza, a popucali krvni sudovi u predelu iza oka ukazuju na visok krvni pritisak.

Izvor: Lepa & srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije