Oči mnogih žena uprte su uAdel koja je uspela da se oslobodi brojnih kilograma, a među doktorima koje su joj pomogle je i Dominik Frejdin Rid. Prema njenim rečima, ne postoji dijeta koja bi baš svima apsolutno odgovarala, ali najprikladnija je mediteranska. Da podsetimo, ona je zasnovana na ribi, živinskom mesu, povrću, voću i integralnim žitaricama, sa vrlo malo masnoća, pre svega, maslinovom ulju.

"Ova dijeta pomaže, najpre, da se održi zdrava telesna težina, ali i da se produži životni vek", kaže dr Dominik. "Za one koji imaju izražen problem viška kilograma, moguće je adaptirati mediteransku dijetu tako da ima manje ugljenih hidrata. To je neka vrsta "keto mediteranske dijete".

Prema njenim rečima, najgora dijeta je HCG - nazvana po skraćenici za humani korionski gonadotropin, hormon koji se pojavljuje u većoj količini u ranoj trudnoći. Od njega se prave preparati koji se prodaju po internetu i, navodno, pomažu pri mršavljenju, ali je dijeta uz koju se koristi, zapravo, zasnovana na drastično redukovanom broju kalorija. Ukupno se, verovali ili ne, uzima dnevno oko 500 kalorija!

"Sve te egzotične dijete u kojima nema masnoća, kalorija je vrlo malo, jede se samo mali broj namirnica - sve su one nezdrave", upozorava doktorka. "Kod njih se smanjuje bazalni metabolizam do te mere da gubite više mišiće nego masnoće."

Ona ne savetuje ni preskakanje obroka. "To samo dovodi do prejedanja u narednom obroku", kaže dr Frejdin Rid. "Tako se metabolizam potpuno poremeti i prvobitno izgubljeni kilogrami budu brzo nadoknađeni."

Najgora hrana za sve koji žele da oslabe je, po njenim rečima, "brza hrana" i sve prerađevine. "Ako već jedete van kuće, izaberite zdravu hranu - salate i voće", kaže ona. "Izbegavajte pržena jela, kao i šećere bez ikakvih drugih nutrijenata - sladolede i kremaste kolače."

Youtube / Adel Neverovatna transformacija - dijeta i vežbanje!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna