Dijeta Kim Kardašijan je postala viralna čim je rijaliti zvezda kročila na crveni tepih pred Metropolitanom, a Met Gala 2022. godine pamtiće se po haljini Merilin Monro koju je ovom prilikom nosila. Iste večeri se internetom raširila vest o dijeti koju je držala da bi uspela da se "uvuče" u ovu skupocenu toaletu.

Kim je želela da baš ovom haljinom odgovori na zadatu temu ovogodišnje slavne izložbe, a ona je glasila "Amerika - modna antologija". U toj toaleti optočenoj kristalima, legendarna plavuša je 1962. godine otpevala Kenediju pesmu "Srećan rođendan, gospodine predsedniče". Sada ta haljina košta oko pet miliona dolara i u kuću Kardašijan je stigla pod oružanom pratnjom.

Međutim, zgodna Kim nije mogla da je obuče, pa je zatražila rok od tri nedelje da obavi neophodne pripreme. Tada je počela njena dijeta, koju već danas na društvenim mrežama osuđuju kao "apsolutno toksičnu". Prestala je da jede ugljene hidrate, u potpunosti, primenivši najstrožiju verziju keto dijete. "Nikakvi šećeri nisu dolazili u obzir", kaže Kim. "Nosila sam odeću sa sauna efektom dvaput dnevno, svaki dan sam trčala na traci, kao da sam ušla u nekakvu ulogu", priznala je.

Nije više jela ni žitarice, koje se inače dozvoljavaju u keto dijeti, koja daje mogućnost da uzimate 30 gr ugljenih hidrata dnevno. Za Kim su postojali samo proiteini i nešto malo probranog povrća. "Uspela sam, za tri nedelje sam smršala 8 kilograma", izjavila je ponosno i te njene reči su ušle u naslove svih svetskih medija. "Rasplakala sam se kad sam uspela da obučem haljinu".

Međutim, samo dan posle njene spektakularne pojave na otvaranju Met Gala, na društvenim mreža su planuli komentari kako su i njena dijeta, ali i način na koji Kim o njoj priča toksični.

Sažeto, u komentarima se ističe kako treba da bude svesna da je prati više od 300 miliona ljudi i da su se brojne devojke već podvrgle raznim tretmanima da bi im lice i telo ličili na nju ili njene, jednako slavne, sestre. "Cela ta muka sa jezivom dijetom radi haljine koju je nosila deset minuta", glasi jedan od komentara.

Činjenica je da je Kim upravo toliko i nosila Merlinkinu haljinu - samo radi slikanja na čuvenom stepeništu. Odmah potom se presvukla u kopiju, sašivenu od rastegljivog materijala. Da sve bude još tužnije (ili toksičnije?), i sama je rekla da će već iste večeri navaliti na picu i krofne - upravo ono što se ni u jednoj zdravoj dijeti nipošto ne preporučuje. Štaviše, već pri izlasku sa velikog hepeninga, čekale su je kutije iz jedne picerije!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna