Godinama je Danijeli Martinović želudac bio najslabija tačka, a zbog straha od reakcije na neku vrstu hrane, pevačici se dešavalo da ne jede baš ništa i po 24 sata. Zbog takvih problema je često odlazila na gastroskopije i pokušavala da odgonetne kakva joj ishrana prija.

"Osluškujući svoje telo otkrila sam da mi ne odgovaraju mleko i belo brašno", ispričala je Danijela za hrvatsko izdanje Glorije. Slatko je svela na minimum, a od pre više od godinu dana ne jede ni meso. "Moj tata, po struci mesar, poprilično je to zanimljivo prihvatio pa me svako malo nazove i pita jesam li ozdravila", kaže pevačica.

Njena ishrana uključuje sve vrste povrća, mnogo voća, ribu, orašaste plodove i kefir, a sama peče hleb od pirovog brašna. Za zaslađivanje koristi brezin šećer, eritrit ili agavin sirup... Ona kaže da se, zahvaljujući ovakvom jelovniku, preporodila.

Danijela objašnjava da je veoma sklona gubitku kilograma, pogotovo kad malo više radi i malo češće putuje. Na jednom pregledu doktorka ju je pitala da li je na nekoj drastičnoj dijeti, jer je ustanovila da je telo potrošilo sve zalihe masnoće.

Nutricionisti su joj objasnili da njen način ishrane nije zadovoljavao sve prehrambene potrebe. "Kad mi je lekar prvi put rekao da moram uvesti tri do pet obroka u danu, uhvatila me panika jer sam dotad jela pet obroka nedeljno", kaže Martinovićka. Međutim, kad joj je sastavljen predlog jelovnika, ispostavilo se da je reč o pet minijaturnih obroka pa joj je lako da se "igra" namirnicama.

"Ja ne pazim na to da li jedem posle 18 časova, jer ništa se dramatično neće dogoditi ako i u deset uveče pojedem jabuku, avokado i malo semenki suncokreta", kaže pevačica.

Kad god nema poslovnih obaveza, odlazi na spavanje u 22 časa a ustaje u pet, jer joj takav bioritam najviše odgovara.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna