Sve češće čujemo savete kako treba piti što više vodei sigurno i vi pokušavate da uvažite takvu preporuku. Hidratacija je važna, ne samo za zdravlje organizma, već i za lepotu - negovanu kožu, sjajnu kosu. Međutim, temperatura vode može da utiče i na mršavljenje.

Prema rezultatima istraživanja objavljenog u stručnom Časopisu za kliničku endokrinologiju i metabolizam, kod ispitanika koji bi popili pola litre vode, u roku od 40 minuta bi došlo do ubrzanja metabolizma za 30 odsto. Tajna je u tome što je voda bila - sobne temperature.

Zaključak istraživača je da bi svako ko popije oko dva litra vode na sobnoj temperaturi svakog dana mogao da, u velikoj meri, uveća i potrošnju kalorija. Uz to, značajno bi se poboljšao i rad čitavog sistema za varenje.

Da biste dobili vodu sobne temperature, ne znači da morate dugo da čekate i da ona treba da dobije onaj ustajali miris ili ukus. Dovoljno je da naspete flašicu hladne vode iz česme, zatvorite, stavite je u neku posudu i dodate vruću vodu, a onda sačekate samo dva minuta.

Ovo su okvirna uputstva, ali biće sasvim dovoljna da dobijete vodu temperature od oko 20C stepeni.

Izvor: Lepa&Srećna