Ako "nikad niste žedni", to bi moglo da znači da ste dobro hidrirani i da vaše ćelije imaju dovoljno vode. To kaže dr Dejan Čubrilo, profesor medicinske fiziologije, koji smatra da svako treba da prati svoj osećaj žeđi i da treba proveravati boju mokraće.

"Ako je mokraća tamnožuta, odmah popijte dve čaše mlake vode i to česmovače", posavetovao je dr Čubrilo gledaoce jutarnjeg programa TV Pink. Ako je mokraća svetle boje, to znači da telu nije potrebna dodatna voda. Prema njegovim rečima, ima pacijentkinje koje su mršave, čak i ispod kilaže za svoju visinu, a imaju mnogo celulita.

"U ćeliji treba da bude proteina, jer ako ga nema, nema šta ni da privuče vodu u nju", objasnio je doktor. "Tada se deo vode izbaci mokrenjem, a ostatak stoji u prostoru oko ćelija."

Njegov je savet da se za doručak pojede jedno do dva jajeta i da se ona nipošto ne smeju pripremati sa slaninom. Za ručak savetuje parče mesa i salatu, a za večeru neku supu ili čorbu. Ko voli ovsenu kašu, ne treba da jede više od četiri supene kašike. "Ne razumem ko napravi litar šejka pa pije, pa to je ozbiljna bolest", istakao je dr Čubrilo.

Izvor: Lepa&Srećna