Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO DIJETA NEKAD VODI U RAZVOD BRAKA: Kad je mršavljenje razlog za razlaz partnera

Krstinja Todorović nije jedina koja je doživela razvod braka nakon dijete, naprotiv, to je čest slučaj... evo šta sve može biti razlog što se partneri razilaze kad jedno smrša na desetine kilograma.

 Krstinja Todorović smršala 90 kilograma Izvor: ATA / Antonio Ahel

Kad se pojavi vest o nekom razvodu braka, prvo se sumnja na preljubu, eventualno na neslaganja u vezi s novcem, manjak komunikacije ili neke druge slične probleme. Da li idijeta, odnosno, mršavljenje (ako bude uspešna) mogu biti razlog za razlaz partnera? Nedavna vest o razvodu popularne Krstinje Todorović koja je idol mnogima jer je uspela da smrša više od 80 kilograma izazvala upravo takve sumnje.

Ako jedan od partnera dobije ili izgubi par killograma ne može da izazove neku važnu promenu u vezi. Međutim, ako je reč o značajnom mršavljenju, ono utiče na bilo koju osobu - u pogledu nivoa aktivnosti, životnih navika, pa i samopouzdanja. Svi ovi aspekti mogu biti novi kamen spoticanja u braku.

Možda će vas zanimati

Kada se osoba odluči na operaciju želuca, vrlo često dođe do razvoda ili raskida. Nije samo razlog to što, sa porastom samopouzdanja nakon mršavljenja, opada spremnost da se trpi zanemarivanje ili sklonost partnera ka kontroli u vezi. Stidljivi će postati društveniji kad smršaju, dobijaju novu energiju, odlaze na sport, upoznaju ljude koji imaju slične afinitete. Toliko ima slučajeva razlaza da je na Zapadu čak skovan izraz "barijatrijski razvod" (od "barijatrijska operacija").

Sa gubitkom viška kilograma, moguća je i promena u seksualnoj energiji i željama. Nisu sve promene pozitivne: istraživanja su pokazala da nagli gubitak kilograma može da dovede i do jačanja depresivnosti. Jednostavno, biohemijske promene u mozgu izazivaju kontradiktorne efekte. Zbog uspeha u dijeti doživljavamo prvo talase pozitivnih emocija, a onda postajemo i zavisni od njih pa dijeta postaje opsesija, a partner odlazi u drugi plan.

Sve ovo ne znači da je razvod neminovan nakon radikalne dijete jednog od partnera. Najbolje će proći onaj par koji shvati da će gubitak kilograma prouzrokovati i promene u vezi i bude spreman da je ponovo izgradi, na novim osnovama.

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije