"Ja se hranim kao medved", kaže Amanda Rouz, naučnica koja je napisala knjigu sa takvim naslovom a sama oslabila čak 70 kilograma otkako je počela sa ovom dijetom.

Način ishrane koji u sebi kombinuje autofagiju i keto dijetu možda je pravo rešenje za mnoge kojima je prekomplikovano da broje kalorije i razmatraju razne jelovnike. Bazu uvek čini čorba od kupusa, čiji recept vam iz praktičnih razloga ponavljamo i ovde: na pola glavice kupusa, ide po jedna šolja seckanog celera, luka, paprike i šargarepe. Povrće se prodinsta na malo maslinovog ulja, nalije supom od kocke, doda biber, origano i so po želji. Kad se ukuva, odložite u frižider i služite svakog dana po jedan tanjir za ručak.

Amandi je ova čorba malo dosadila, ali joj j podstrek dao jedan nutricionista, idejom da treba jesti manje obroka dnevno i da treba da budu u stilu keto ishrane - bez ugljenih hidrata. Rešila je da malo eksperimentiše i dobila odlične rezultate. 

Amanda uz čorbu od kupusa svakog dana pojede ogromnu činiju salate, a onda - do narednog dana - pijucka vodu, čaj ili kafu. Kaže da zamisli da je, kao medved, u hibernaciji do sledećeg ručka sutradan. Uz ovakvu ishranu ne preporučuju se intenzivni treninzi, ali laka šetnja je poželjna a redovno spavanje obavezno.

Brzinsku pripremu kupus čorbe za dijetu pogledajte i u ovom videu!

Čorba od kupusa za dijetu TikTok/jaceepilkingtonpetko

Izvor: Lepa&Srećna