Dijeta pa gojenje, trudnoća pa dijeta, pa opet gojenje... to je priča koja je poznata mnogim ženama.

Upravo tako se sa viškom kilograma patila i Debi Hofman koja je varirala sa kilažom i po 25 kilograma. A onda se, tokom treće trudnoće, ugojila čak 50 kilograma i počeli su i prvi bolovi u zglobovima. Kako je ispričala za američki magazin "Vomans Vorld", lekari su joj otkrili i reumatoidni artritis kao i sklerodermu, automunu bolest koja utiče na kožu ali i unutrašnje organe.

Uporno je tragala za novim načinom da smrša, a onda joj je ćerka predložila "probiotičku dijetu". Jelovnik bio dosta jednostavan, ali se - uz uobičajene vitamine - uzima i probiotik u kapsulama ili čašu jogurta dnevno. Takođe, važno je jesti i prebiotičke namirnice, kao što su mahunarke ili banane.

Primer jelovnika je sledeći:

Doručak - jaja (spremljena po želji), povrće (na primer, luk ili paprike), čaša jogurta i činijica bobičastog voća.

Ručak - mešana salata sa barenom piletinom, kuvane mahunarke (pasulj ili boranija), činijica kuvane kinoe.

Večera - pečena riba, bareni krompir ili karfiol preliveni maslinovim uljem, biljno mleko po želji.

Dijeta podrazumeva i dve male užine dnevno - kombinujte bananu, jabuku i orašaste plodove.

Debi je veoma brzo uspela da smrša pet kilograma što joj je naglo podiglo samopouzdanje i veru u novi plan ishrane. Manje je mučila glad, bila je sve boljeg raspoloženja. Kaže da su se i bolovi smanjili. Za tri meseca, uspela je da oslabi skoro 25 kilograma.

"Uglavnom se pridržavam jelovnika, oko 80 odsto, rekla bih. U ostalim slučajevima, dam sebi malo oduška. Držim istu kilažu i zglobovi me više ne bole", kaže ona.

Izvor: Lepa&Srećna