Ako se trudite da oslabite, sigurno vam je jedna od najtežih prepreka salo na stomaku. Ono se najbrže "lepi" a izuzetno sporo skida, a uzrok često nije u hrani, već u navikama koje ste usvojili, možda neopaženo.

Promena tih navika često je lakša od same dijete, pa počnite što pre. Prvi problem je, često, malo odmora i spavanja. Svi oni koji spavaju pet sati ili čak i manje dobijaju salo na stomaku dvaput brže od onih koji u snu provedu bar osam sati. Naravno, teško da mnogi od nas mogu da odvoje toliko, ali potrudite se da spavate bar šest sati u proseku svake noći.

Drugi uzrok taloženja masnih naslaga na stomaku su bezalkoholna pića. Ako ste prešli na "dijetalne" varijante u nadi da su one zdravije, varate se u pogledu njihovog uticaja na liniju. Naime, istraživanja pokazuju da i kod ispitanika koji piju "dijet kole" raste obim struka, a ovaj efekat objašnjavaju delovanjem dodatka aspartama koji diže nivo glukoze.

Treći uzrok je premala količina vode koju dnevno popijete. Jedno nemačko istraživanje je pokazalo da ispitanici koji su pili šest čaša hladne vode dnevno i to pre obroka, mršave brže od onih koji ovo nisu praktikovali.

Izvor: Lepa&Srećna