Skoro da nema osobe koja ne voli kuvana jaja - hranljiva su, zasitna a lako se spremaju. Ako ste u potrazi na jednostavnom dijetom, na pravom ste mestu.

Postoji više verzija plana ishrane, a najjednostavniji uključuje po dva kuvana jajeta za svaki obrok - doručak, ručak i večeru. Uz to dodajte još jednu proteinsku namirnicu - recimo, piletinu ili ribu, povrće koje ne sadrži skrob (na primer, zeleno lisnato povrće ili paradajz) i voće sa niskim sadržajem skroba ili potpuno bez njega - možda pomorandže ili grejpfrut. 

Manekenke se "kunu" u kombinaciju sa voćem  - varijanta kuvana jaja i grejpfrut je omiljena u svetu mode. Naime, lepotice jedu  po dva jajeta i pola ove voćke dvaput dnevno kad se spremaju za važne modne revije.

Kalorični napici nisu dozvoljeni ni u jednoj varijanti ove dijete. Takođe, morate izbegavati svaku vrstu ugljenih hidrata - hleb, pirinač, paste, povrće puno skroba poput krompira, kao i mahunarke (pasulj, sočivo). Banane i jabuke ne treba jesti tokom ove dijete.

Dozvoljeni su mleko i mlečni proizvodi, i to punomasni, kako ne biste uzimali one kojima je dodat šećer da se nadoknadi ukus izgubljen smanjivanjem procenta masti.

Imajte na umu da je ova dijeta preporučljiva samo na kratak rok, kao i da se ne sme primenjivati ukoliko imate problema sa srcem ili povišen holesterol.

Veoma restriktivna, ona može izazvati i konstipaciju, kao i usporavanje metabolizma. Zato je, posle početnog uspeha u redukciji telesne težine, neophodno što pre uspostaviti balansiran plan zdrave ishrane sa više namirnica.

Izvor: Lepa&Srećna