Kako to obično biva, tokom zimskih meseci smo dobili koji kilogram viška. Rad od kuće, zimska garderoba koja mnogo sakriva, manjak fizičkih aktivnosti, sve je to doprinelo da nismo zadovoljni linijom. Nismo mogli odoleti ukusnim pitama, grickalicama i slatkišima i sada je vreme da platimo cenu. Apetit nije lako obuzdati ali je moguće, a kako to da učinimo, savetuje ruska nutricionistkinja Ekaterina Кazačkova.

Nakon napornog dana na poslu, definitivno želimo da pojedemo nešto slatko ili nezdravo. Razveselimo se, nagradiimo i uhvatimo se u koštac sa problemima. Čini nam se da je čokoladica najbolji beg od stresa, što i jeste  delimično tačno: čokolada stimuliše proizvodnju endorfina - hormona sreće, i u trenutku dok je konzumiramo osećamo se mnogo bolje. 

Naravno, nema ništa loše u tome da uz čaj pojedemo nešto ukusno, poput kolačića ili omiljene torte. Možemo se počastiti pljeskavicom ili čipsom, ali važno je imati meru.  Takve "nagrade" ne štete težini i zdravlju, ako konzumiramo male porcije, a brzu hranu jedemo najviše dva puta nedeljno.

"Кod kuće uvek treba da imate kuvano piletinu ili prženu ćuretinu. U frižideru oprano povrće i voće koje možete da gricnete kada poželite nešto slatko ili brzu hranu. Jaja skuvajte unapred i stavite ih na sto ili u frižider za još jednu zdravu užinu. Zahvaljujući ovakvom odabiru namirnica bićete siti, a linija neće trpeti", tvrdi doktorka.

Izvor: Lepa&Srećna