Da li smo reprezentativni za pokazivaje u laganim haljinicama i uskim majičicama? Pitanje je koje svako sebi treba da postavi i da iskren odgovor. Ako je potvrdan, samo tako nastavite, ali ako ipak ima delova s kojih biste hteli da skinete višak, kao što su najčešće stomak i bokovi, pročitajte koje namirnice nutricionisti imenuju kao najveće neprijatelje vitke linije.

Čips

Nije lako odoleti svežem čipsu, posebno kada se opustimo uz neki dobar film ili seriju, ali ako želite da imate ravan stomak morate biti odlučni. Čips je napravljen od tri jednostavna sastojka: iseckanog krompira, ulja i soli. Pun je masnoća i rafinisanih ugljenih hidrata. Dokazano je da čips jako puno goji, zato je bolje da probate sa zdravijom alternativom: sitno naseckajte krompir, dodajte maslinovo ulje, malo morske soili i bibera i zapecite u rerni na 200 stepeni. Ukoliko već ne možete da odolite čipsu, možete da pokušate da kontrolišete veličinu porcije. Zato je najbolje da čips ne jedete direktno iz kese, već ga sipati u posudu.Tako ćete jasno videti koliko ste ovih namirnica koje obiluju šećerima i mastima uneli. 

Sokovi

Ni sami nismo svesni koliko soka na dan popijemo, a mislimo da time ništa nismo zgrešili jer nismo jeli. Ipak, to je velika zabluda. Sokovi goje, ali sadrže samo "prazne" kalorije, zato probajte da konzumirate običnu vodu. Em ćete skinuti kilograme, em biti zdraviji.

Prerađene namirnice

Bilo bi odlično da u ishranu uvrstite mamirnice koje sadrže biljna vlakna, beta glukane, celulozu i pektin. Pokušajte da u hambruger dodate avokado umesto slanine, da picu napravite sa povrćem, a sendvič sa humusom.

Izvor: Lepa&Srećna