Tekst: Promo

Cink je sastavni deo preko 200 različitih proteina, pa je tako uključen u procese regulacije rasta i razvoja, kao i stimulacije plodnosti, a potpomaže i varenje. Neka istraživanja su pokazala da cink blokira važan enzim rinovirusa, jednog od najčešćih prouzrokovača prehlade, a time sprečava njegovo umnožavanje i širenje po organizmu. Smatra se da cink ima antioksidativni efekat koji štiti od prevremenog starenja kože i mišića. Učestvuje u odbrambenom mehanizmu organizma aktivirajući naročito T limfocite. U mozgu, njegova aktivnost deluje na polju pamćenja i aktivnog rada mozga.

Cink u borbi protiv virusa i prehlade?

Kada virus napadne organizam, CINK ne dozvoljava da se taj virus širi i napada sve ćelije. Brani telo od slobodnih radikala, što ga čini moćnim u borbi protiv sezonskih virusa, gripa i prehlade.

Cink takođe smanjuje rizik od teških posledica koje može izazvati infekcija, a istovremeno smanjuje trajanje samih simptoma bolesti.

Cink za tekst.jpg
Promo Dr Viton Cink Direct sa Vitaminom C i Vitaminom D3

Prirodni je dodatak ishrani koji će poboljšati vaše opšte zdravlje i ojačati i održati vaš imuni sistem u najboljoj formi, a snažni imunitet je najbolja prevencija svih bolesti virusa i infekcija.