Svako ko je probao barem jednom da koriguje kilažu zna koliko je teško smanjiti konfekcijski broj. Posebno je teško skinuti masti sa stomaka, a nutriconisti savetuju da se pridržavamo nekoliko zlatnih pravila.

Odrekinite se šećera

Prema rečima stručnjaka, previše slatka pića povećavaju nivo šećera u krvi, što dovodi do povećanja telesne težine. Nažalost, ne postoje čudesne namirnice koje mogu da sagore sve masti u trenu, ali probajte da konzumirate crni i zeleni čaj.

Čaj bez trunke šećera je idealan napitak za sagorevanje masti, ali neće postići željeni efekat ako uz njega jedete nezdravu hranu. Dakle, koliko god nezaslađenog čaja da unesete, sve će pasti u vodu ako uveče jedete slatkiše, hranite se iz pekare i ne zaobilazite grickalice.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži kofein i katehine, biološki aktivne supstance biljnog porekla. "Ove dve bitne komponente doprinose intenzivnijem procesu oksidacije masti i, shodno tome, sagorevanju“, rekla je nutricioniskinja Rejčel Dikman i dodala da  u slučaju da ne gubite kilograme, ne pokušavate da pijete što  više zelenog čaja, jer popijena količina neće uticati na promene u težini.

Crni čaj

Nezaslađeni crni čaj je bogat prirodnim flavonoidima, supstancama koje pomažu u smanjenju visceralne masti. Кafa je takođe bogata korisnim supstancama, uključujući i kofein, koji potiskuje apetit i podstiče oslobađanje toplote u telu.

Izvor: Lepa&Srećna