Verujemo da je hleb i u vašem domaćinstvu omiljena namirnica, gotovo da ne postoji osoba koja ga ne voli. Tost, prženice, sveže ispečen idealan je uz baš svaki obrok. Da, da znamo. Hrskava korica sa mekanim središnjim delom se topi u ustima i nezamenljiv je dodatak na svakom stolu. Izraelski naučnici su izmislili hleb dijetu sa kojom možete skinuti čak 10 kilograma.

Prema rečima izraelskih naučnika, unos složenih ugljenih hidrata (koji se nalaze u hlebu) u kombinaciji sa nemasnim sirom, voćem i povrćem prave osećaj gladi i pomažu prilikom mršavljenja. Ovaj način ishrane se preporučuje i dijabetičarima, jer prvenstveno eliminiše i želju za slatkišima.

Tokom ove dijete imamo 2 etape, a zajedničko obema jeste da treba piti dosta vode (minimum 7 čaša dnevno). Dozvoljena je kafa, voćni sok i to u umerenim količinama.

Prva etapa podrazumeva konzumiranje 7 do 12 malih kriški hleba, a ta jedna kriška je otprilike pola redovne. Uz to možete jesti sitni sir ili tanak sloj maslaca. Ljubiteljima mesa dozvoljen je mali komadić ribe ili suhomesnatog.

Tri puta nedeljno u ishranu ubacite meso i ribu, a tokom tih dana izbacite hleb na 4 kriške. Jabuku jedite svakoga dana, a obroci treba da budu na tri sata.

Tokom druge etape hleb možete zameniti kuvanim mahunarkama ili šoljom kuvanih makarona.  Slakiši su strogo zabranjeni, kao i povrće koje sadrži skrob. dozvoljeno je konzumiranje 3 kuvana jaja dnevno, ovsene pahuljice, heljda, pirinač i kuvani krompir. 

Izvor: Lepa&Srećna