Ćufte u paradajz sosu su većini omiljeno jelo, a posebno o njima maštamo tokom posta kada ne bismo smeli da ih jedemo. Verovatno su i drugi imali veliku želju za ovim jelom tokom posta, pa su napravili malo drugačiju verziju. Predlažemo da pogledate šta vam je potrebno za ovo ukusno jelo, koje je odlična zamena za staro tradicionalno.

Potrebno je:

- 4 kašike ulja

- voda po potrebi

- 3 kriške hleba

- 150 g mlevenih oraha

- 2 čena belog luka

- so, vegeta, biber (po želji)

- aleva paprika

- 1 glavica crnog luka

- 500 ml pasiranog paradajza

Priprema

Beli luk, hleb, orahe, alevu papriku, malo ulja i začine stavite u blender i ispasirajte. Nakon toga ćete dobiti gustu smesu od koje možete napraviti kuglice kao prave ćufte. Kada ih oblikujete, lepo ih poređajte u nauljen pleh i ostavite da se peku nekih 20 minuta (na 200 stepeni). Nakon što su ćuftice pečene, stavite ih u šerpu sa uljem, dodajte crni luk i ostavite da se dinsta. Kada su se malo propržile, dodajte im pasirani paradajz i ostavite da se kuvaju. Začinite prema vašem ukusu i servirajte uz pire ili testeninu. Prijatno!

Izvor: Lepa&Srećna