Tokom proteklih meseci većina nas je unosila tešku i jaku kaloričnu hranu, a sada je vreme da uradimo prolećeni detoks organizma koji pomaže da se telo vrati u prirodnu ravnotežu, podiže energiju i poboljšava zdravlje. Cilj je da se telo očisti od toksina koji su se nagomilili u organizmu.

Detoksikacija započinje na tanjiru. Povrće koje se svakog dana mora naći na našem jelovniku je lisnato zeleno povrće, korenasto povrće bogato vlaknima i vitaminima, luk i beli luk koje povećava sposobnost jetre da neutrališe toksine. 

Povećajte unos magnezijuma kroz konzumaciju spanaća, blitve, orašaste plodove..Magnezijum opušta mišiće pa može delovati opuštajuće i na creva, a samim tim skraćuje izloženost organizma toksinima. 

Adekvatan unos tečnosti je neophodan u borbi protiv toksina. Tečnost se može unositi kroz konzumaciju supa, čajeva, sokova, i naravno vode. Važno je uneto dve litre tečnosti dnevno i to između obroka, a ne tokom jela. Za dodatno čišćenje organizma svakodnevno pijte čaj od maslačka

Izvor: Lepa&Srećna