Sastojci:

  • 250 g oraha
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera
  • 250 g brašna
  • 1 žumance
  • pekmez od kajsija

PROČITAJTE JOŠ: NEOBIČNE TORTE: kuglof-torta "karolina" sa voćem (RECEPT)

Za fil:

  • 3 belanca
  • 5 kašika šećera
  • 3-4 kesica vanilin šećera

PROČITAJTE JOŠ: SAVRŠENA ČOKOLADNA TORTA OD 12 JAJA: starinski recept za bogat, kremasti dezert koji se topi u ustima (RECEPT + FOTO)

Priprema:

Sameljite 250 g oraha, dodajte 250 g margarina, 250 g šećera, 250 g brašna i jedno žumance. Od ovoga zamesite na dasci testo i razvaljajte ga u koru. Koru podelite na dva jednaka dela pa pecite na poleđini pleha. Pečenu koru premažite pekmezom od kajsija i premažite čvrstom penom od 3 belanaca i 5 kašika šećera, koju ste mutili nad vatrom. Pena treba da je čvrsta da može kašika uspravno da stoji u njoj. Čvrstoj peni dodajte 3 do 4 kesica vanilin šećera. Ovim istim nadevom premažite celu tortu i spolja pa je pospite seckanim orasima.

Izvor: Recepti za svakog