Sastojci:

  • 5 jaja
  • 4 male šoljice za kafu šećera
  • 5 malih šoljica brašna
  • 3 malih šoljica ulja
  • 2 male šoljice mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kesice praška za pecivo

Fil:

  • 1 puding od vanile
  • 3 dl mleka
  • 4 kašike šećera
  • 100 g putera
  • 200 g malina
  • 200 g borovnica

PROČITAJTE JOŠ: Uskrs - FARBANJE JAJA: evo kako da od uskršnjog jajeta napravite zeku, a deca će biti oduševljena

Dekoracija:

  • 100 g šlaga
  • ribizle
  • maline
  • borovnice

PROČITAJTE JOŠ: BOGATA TORTA SULTANIJA SA 2 KORE: vanila i čokolada sa šumskim voćem (FOTO + RECEPT)

Priprema:

Penasto umutiti jaja i šećer. Postepeno dodavati vanilin šećer, prašak za pecivo, ulje, mleko i brašno. Sve dobro sjediniti. Kalup za kuglof premazati uljem i sipati u njega smesu. Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kuglof. Pečeni kuglof izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa ga tek onda izvaditi iz modle. Iseći na tri dela. Rastvoriti puding sa malo mleka, a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti na šporet da se kuva. Kada počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati fil. Skloniti sa šporeta, ohladiti pa sastaviti sa predhodno umućenim puterom. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati maline, a u drugi borovnice. Na prvi deo testa naneti fil od malina, preklopiti drugim delom testa, preko naneti fil od malina i opet preklopiti trećim delom testa. Šlag umutiti na uobičajen način pa premazati ceo kuglof i ukrasiti voćem.

Recepte piše: Marina Ignjatović

Izvor: Recepti