Sastojci:

  • kašika maslinovog ulja
  • so
  • začin od suvog povrća
  • biber
  • 4 manja krompira
  • 1 glavice luka
  • veza sremuša
  • malo mleka ili slatke pavlake

Priprema:

Prodinstajte na maslinovom ulju luk, dodajte kockice krompira i nalijte vodu kad omekša. Dodajte suvi začin od povrća i kuvajte oko 20 minuta. Na kraju dodajte vezu sremuša i kuvajte 2–3 minuta. Sve presuti u multipraktik i ispasirati. Umešati na kraju malo mleka ili pavlake.

Propržite na maslacu kockice hleba i servirajte preko supe.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema čekanja da testo naraste: ovo je najbrža i najslađa štrudla sa orasima (RECEPT)

Šta da spremim za ručak: Đuveč od spanaća (RECEPT + FOTO)

Palačinke u šatou: starinski recept za vrhunski fil za palačinke (FOTO + RECEPT)

Izvor: Stvar ukusa