Ako se pitate svake nedelje koji ručak bi mogao da oduševi članove porodice, imamo savršeni gurmanski predlog! Evo kako da spremite pileća krilca sa kobasicom i mladim krompirićima, piše Lepa & srećna. Ukus je fantastičan!

Sastojci:

  • 2 kašike biljnog ili maslinovog ulja po želji 
  • 12 pilećih krilaca
  • 750 g ljute kobasice
  • 1 kg mladog krompira
  • 2 crvena luka
  • 2 kašike origana

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa. Pouljite dva peha, pa poređajte u svaki po 6 krilaca. Zatim u oba pleha preko krilaca stavite isečenu kobasicu  i mlade krompiriće, pa zatim pospite iseckanim lukom i origanom. 

Pecite oko 1 sat, ali na 30 minuta zamenite plehove, onaj koji je bio u donjem delu rerne prebacite iznad i obrnuto.

Količina namirnica po ovom receptu odgovara za 6 porcija! Prijatno!

PROČITAJTE JOŠ:

Recept sa mesom za porodični ručak: napravite jagnjeći but sa krompirom (RECEPT)

RECEPT za starinski doručak: ulupani KAČAMAK sa krompirom i mrvljenim sirom (FOTO)

Brzi i jeftini recepti: pikantni francuski krompir u rerni

Izvor: Lepa & srećna