Ako se pitate svake nedelje koji ručak bi mogao da oduševi članove porodice, imamo savršeni gurmanski predlog! Evo kako da spremite pileća krilca sa kobasicom i mladim krompirićima, piše Lepa & srećna. Ukus je fantastičan!
Sastojci:
- 2 kašike biljnog ili maslinovog ulja po želji
- 12 pilećih krilaca
- 750 g ljute kobasice
- 1 kg mladog krompira
- 2 crvena luka
- 2 kašike origana
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa. Pouljite dva peha, pa poređajte u svaki po 6 krilaca. Zatim u oba pleha preko krilaca stavite isečenu kobasicu i mlade krompiriće, pa zatim pospite iseckanim lukom i origanom.
Pecite oko 1 sat, ali na 30 minuta zamenite plehove, onaj koji je bio u donjem delu rerne prebacite iznad i obrnuto.
Količina namirnica po ovom receptu odgovara za 6 porcija! Prijatno!
PROČITAJTE JOŠ:
Izvor: Lepa & srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.