Nema čekanja da testo naraste, pa da se razvije... Ova štrudla je toliko popularna upravo zbog toga što se zamesi, razvije i odmah peče.

PROČITAJTE JOŠ: Posni lubenica kolačići

Sastojci:

  • 200 ml tečnog jogurta
  • 400-500 grama brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike kristal šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 grama putera (otopljenog)
  • jaje za premazivanje

Za fil:

  • 300 g oraha
  • 200 ml mleka
  • 4 kašike šećera

PROČITAJTE JOŠ: Ekspres kolač sa piškotama i voćem

    Priprema:

    Otopite puter, dodati jogurt, vanilin sećer i šećer. Dodavati brašno (pomešano sa praškom za pecivo)… malo po malo. Možda vam neće trebati 500 grama.

    Dovoljno je da dobijete masu koja se neće lepiti za ruke. Ako imate vremena ostavite 15 minuta da odstoji, a ako ne odmah razvaljajte, mažite i zarolajte štrudlu.

    Fil napravite tako što ćete u toplo mleko da umešate mlevene orahe i šećer pa tom smesom namažete štrudlu. Pecite na 200 stepeni oko pola sata (možda i duže, zavisno od rerne).

    Vruću štrudlu pospite šećerom u prahu. Uživajte!

    Izvor: Coolinarika