Najbolja ideja šta da spremite za ručak! Ovog proleća ne propustite priliku da iskoristite spanać na najbolji način i da napravite izvrstan đuveč, piše Lepa & srećna.

  • Sastojci:
  • 1 kg spanaća 
  • kašika brašna
  • 4 jajeta 
  • 50 g pirinča 
  • 2 glavice crnog luka
  • so, biber 

Priprema:

Propržite na ulju ili masti seckan crni luk, a za to vreme iseckajte spanać i pomešajte ga s brašnom, pa spojte s lukom. Kad spanać omekša, dodajte pirinač, nalijte vodom da bude dva prsta iznad spanaća i stavite da se zapeče. Kad voda sasvim uvri, izvadite iz rerne, napravite nekoliko udubljenja, pa u svako razbijte po jedno jaje. Malo posolite i vratite da se zapeče. Služite s kiselim mlekom. 

MILJIN SAVET: Ovo jelo, samo bez brašna i s manje luka, zove se ototma.

PROČITAJTE JOŠ:

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna