Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recepti ostalo

TRADICIONALNA JELA: božićna česnica (RECEPT)

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Običaji nalažu da se božićna česnica mesi pre svanuća, a domaćica nosi čistu bluzu, često i najsvečaniju koju ima.

Izvor: Foto: Thinkstock
  • Sastojci:
  • 2 jaja
  • 1 paketić kvasca
  • 1/2 l mleka
  • 1 kg brašna
  • so
  • novčić

U malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje.

Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da bi se dobilo glatko testo.

Nakon što se testo dobro izmesi, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste.

Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite.

Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno.

Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.

Pecite česnicu u podmazanom plehu.

Postoje različiti običaji kad je reč o ukrašavanju - možete je išarati ubodima male grančice ili samo premazati razmućenim jajetom pre pečenja.

Izvor: Lisa

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije