Sastojci:
- 1 kg šargarepe
- 300 gr crnog luka
- 1 kašičica mlevenog kima
- 2 kašike ulja
- 1,5 l bujona od povrća
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- 1 vezica svežeg bosiljka ili tucana paprika po želji
Za knedle:
- 1 šoljica pšeničnog griza ili krupno mlevenog brašna
- 120 ml polumasnog mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 C. Oljuštene i naseckane šargarepe i luk posolite, pobiberite i pospite kimom i uljem pa ispecite u plehu, na papiru za pečenje.
Zamesite testo od brašna i mleka, dodajte prašak za pecivo, razvucite u trake debele oko 1 cm pa isecite na knedlice i ostavite da odstoje.
Pečene šargarepe i luk sameljite, dodajte u provreli bujon, pa u njemu skuvajte i knedle. Umešajte pavlaku i pospite bosiljkom ilipaprikom.
Izvor: Kuhaj
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka