Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 jela s pastrmkom: pijana pastrmka, pečena pastrmka sa šampinjonima i pastrmka s orasima (POSNO + RECEPTI)

Omiljena riba pastrmka idealna je za spremanje pikantnih jela za gurmane, ali lako se kombinuje sa blažim začinima. Predlažemo 3 jednostavna recepta, pogodna za post.

  Izvor: Foto: Profimedia

Pijana pastrmka

Sastojci:

  • 1 veća pastrmka - oko 2.5 kg
  • 3 limuna, iseći na kriške
  • so i biber
  • 1 kašičica morača
  • rukohvat peršuna
  • 200 ml belog vina
  • 1 šolja bistre supe

Priprema:

Iseckati sitno beli luk, pomešati sa malo ulja, sokom od limuna, začinom i peršunom. Posoliti pastrmku, napuniti začinima i limunom u posudu za pečenje. Peći nekih 15 minuta na 200 C, pa politi sa malo belog vina. Tokom pečenja zalivati pastrmku sa vinom, nasuti i malo bistre supe, oko 1 šolju. Peći nekih 20-30 minuta.

  Izvor:

PEČENA PASTRMKA SA ŠAMPINJONIMA - STRANA 2.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije