Sastojci:

  • 500 g šnicli soma
  • 2 kašike prezle
  • 2 kašike mlevenih oraha
  • so, biber i paprika po ukusu

Priprema: 

Šnicle soma posolite i pobiberite.U činiji izmešajte prezle i orahe. Svako parče ribe uvaljajte dobro u ovu mešavinu - nisu potrebna jaja i brašno. Som je dovoljno mastan da prezla može da se zalepi za meso. Ispohovane šnicle soma pržite u ulju ili masti u tiganju. Pržite ih na srednjoj temperaturi. Pržite ih sa jedne strane toliko dugo dok se ne uhvati korica, tek nakon toga okrenite. Kad se i sa druge strane uhvati korica, ponovo okrenite ribu još jednom. Biće krcakvija ako je okrenete bar 2 puta. Pohovanog soma možete peći i u rerni, tako što ćete šnicle poređati u nauljenu tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 250°C oko 20 minuta ili dok ne porumene.

Izvor: Kuvarancije