Sastojci:
- 1 kg mladih krompirića (ili zimi, običnog krompira)
- 100 gr slanine (u danima posta zamenite slaninu sa 50 gr oraha, dobićete pravi specijalitet)
- 2 srednje šargarepe
- 100 gr luka
- 50 gr šećera
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica senfa
- 50 ml jabukovog sirćeta
- 25 ml vode
- seckan list od celera i peršuna
Priprema: Skuvajte krompir u slanoj vodi i oljuštite ga. Ako pripremate običan krompir, isecite ga na kriške. Iseckajte slaninu na kockice i propržite na tiganju da bude hrskava. Ohladite je na kuhinjskom papiru, a masnoću procedite i u njoj propržite luk da omekša.
U činiji izmešajte šećer, brašno, so, senf, sirće i vodu pa sipajte u tiganj s lukom. Pustite da provri i kuvajte na tihoj vatri nekoliko minuta dok ne preliv ne zgusne. Izmešajte s barenim krompirom i narendanom šargarepom. Doterajte ukus začinima, pospite peršunom, celerom i kockicama slanine. Služite toplo.
Izvor: Lisa
PROČITAJTE JOŠ:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.