Svečana posna trpeza, bilo da očekujete drage goste ili želite laganiji obrok, može biti mali gastronomski put oko sveta.

Ako ste raspoloženi da probate nešto neobično, ovaj svečani posni jelovnikzapočnite pikantnom marokanskom salatom sa kus-kusom (recept ćete pronaći ovde).

Ako više volite naša tradicionalna jela, oduševićete gostepiticama s pirinčem i prazilukom (recept ćete pronaći ovde).

Drugi predlog jeposna ruska salata sa majonezom od soje, za koju ćete recept pronaći ovde.Ako ste raspoloženi za riblje specijalitete, predlažemo:

1. belu riblju čorbu "Alaska" recept pogledajte ovde,

2. rižoto s filetom pastrmke (recept pogledajte ovde) i

3.  losos pastrmku s krompirom (recept pogledajte ovde)


Glavno jelo na posnoj trpezi dolazi sa ovih meridijana, pa će goste obradovati dobro poznati ukuspaprika punjenih pasuljem.

Na kraju obilnog obroka se zasladite snežnim i nežnim, posnim rafaelo kuglicama (recept možete pročitati ovde).

Jedan od najlepših recepata iz serije "Lisini recepti" je za posne bajadere s lešnikom (recept ćete pronaći ovde) a od torti predlažemo brzu tortu s kokosom i bananama (recept vas čeka ovde).

Svima omiljene vanilice predlažemo uz dva recepta: za domaćičke posne vanilice (pogledajte ovde) i originalni hilandarski recept (pogledajte ovde)!

Izvor: Lisa