Sastojci (za 4 osobe):

  • 200 g graška
  • 1 kg krompira
  • 1 seckani luk
  • 2 kašike brašna
  • 1 jaje
  • so, biber
  • muskatni oraščić
  • 6 kašika ulja
  • 4 fileta losos pastrmke
  • kašika putera
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 kašike mleka
  • veza seckanog vlašca
  • 1/2 veze seckane mirođije

Priprema

Oljuštite i izrendajte krompire, pa ih ocedite. Izmešajte krompire sa graškom, lukom, jajetom, solju, brašnom, biberom i muskatnim oraščićem. Zagrevajte malo-pomalo četiri kašike ulja i ispržite krokete od smese.

Ribu isecite na komade, začinite. Ispržite na dve kašike ulja i maslacu.

Razmutite pavlaku i mleko, dodajte začinsko bilje i servirajte kao sos uz ribu.

Vreme pripreme: 30 minuta

Recepte piše: Marija Jakob