Sastojci:
- 180 g kus-kusa
- 280 ml maslinovog ulja
- glavica luka
- patlidžan
- 3 kašicice mlevenog kumina (kima)
- so, biber
- 2 cena belog luka
- ¼ kašicice cimeta
- kašicica slatke mlevene paprike
- ¼ kašičice mlevenih karanfilića
- 50 g putera
- 2 svežnja peršuna
Priprema:
Kus-kus stavite u veliku činiju i zalijte kašičicom i po ključale vode. Nakon desetak minuta izmešajte kus-kus viljuškom. U veliki tiganj stavite dve kašike ulja, pa prodinstajte luk isečen na tanke ploške. Patlidžan isecite na tanke šnite, pa na trouglove, a onda pomešajte sa kuminom, isitnjenim belim lukom, cimetom, paprikom , karanfilićem, biberom i ½ kašičice soli. Dodajte još ulja u tiganj, pa pecite patlidžan dvadesetak minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. U istom tiganju otopite puter, pa kus-kus kratko prodinstajte. Dodajte luk, patlidžan i beli luk. Poslužite ohlađeno.
Vreme pripreme: 40 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka