Sastojci:

  • 180 g kus-kusa 
  • 280 ml maslinovog ulja 
  • glavica luka 
  • patlidžan 
  • 3 kašicice mlevenog kumina (kima) 
  • so, biber 
  • 2 cena belog luka 
  • ¼ kašicice cimeta 
  • kašicica slatke mlevene paprike 
  • ¼ kašičice mlevenih karanfilića 
  • 50 g putera 
  • 2 svežnja peršuna 

Priprema:

Kus-kus stavite u veliku činiju i zalijte kašičicom i po ključale vode. Nakon desetak minuta izmešajte kus-kus viljuškom. U veliki tiganj stavite dve kašike ulja, pa prodinstajte luk isečen na tanke ploške. Patlidžan isecite na tanke šnite, pa na trouglove, a onda pomešajte sa kuminom, isitnjenim belim lukom, cimetom, paprikom , karanfilićem, biberom i ½ kašičice soli. Dodajte još ulja u tiganj, pa pecite patlidžan dvadesetak minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. U istom tiganju otopite puter, pa kus-kus kratko prodinstajte. Dodajte luk, patlidžan i beli luk. Poslužite ohlađeno. 

Vreme pripreme: 40 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob