Sastojci:
- 180 g kus-kusa
- 280 ml maslinovog ulja
- glavica luka
- patlidžan
- 3 kašicice mlevenog kumina (kima)
- so, biber
- 2 cena belog luka
- ¼ kašicice cimeta
- kašicica slatke mlevene paprike
- ¼ kašičice mlevenih karanfilića
- 50 g putera
- 2 svežnja peršuna
Priprema:
Kus-kus stavite u veliku činiju i zalijte kašičicom i po ključale vode. Nakon desetak minuta izmešajte kus-kus viljuškom. U veliki tiganj stavite dve kašike ulja, pa prodinstajte luk isečen na tanke ploške. Patlidžan isecite na tanke šnite, pa na trouglove, a onda pomešajte sa kuminom, isitnjenim belim lukom, cimetom, paprikom , karanfilićem, biberom i ½ kašičice soli. Dodajte još ulja u tiganj, pa pecite patlidžan dvadesetak minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. U istom tiganju otopite puter, pa kus-kus kratko prodinstajte. Dodajte luk, patlidžan i beli luk. Poslužite ohlađeno.
Vreme pripreme: 40 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.