Sastojci (za 4 osobe):
- 2 čena belog luka
- struk vlašca
- ljuta paprika
- 100 g šunke
- kašika maslinovog ulja
- kašika kečapa
- so, šećer
- 500 g makarona
- ½ veze peršuna
Priprema:
Operite paradajz, zasecite ga unakrst, stavite u posudu i prelijte vrelom vodom. Zatim vodu ocedite, paradajz ohladite i oljuštite, pa ga isecite na komadiće.
Operite ljutu papriku, odstranite semenke i isecite je na trake. Očistite beli luk i vlašac i nasitno isecite. Iseckajte šunku na tanke režnjeve.
Zagrejte maslinovo ulje i na njemu prodinstajte beli luk, vlašac i ljutu papričicu. Dodajte šunku i malo je propržite, zatim ubacite kečap i paradajza, posolite i pobiberite. Stavite da se kuva na umerenoj vatri desetak minuta.
U međuvremenu skuvajte i ocedite makarone. Pomešajte ih sa sosom i rasporedite na četiri prethodno zagrejana tanjira. Operite peršun, pokidajte listiće i garnirajte. Po želji odozgo možete narendati tvrdi sir i ukrasiti jelo kolutovima paradajza.
Vreme pripreme: 15 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka