Sastojci:
- 700 g krompira
- so, biber
- 150 g dimljene slanine
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 5 sušenih paradajza
- 8 zelenih maslina bez koštica
- 7 jaja
- 100 g pavlake
- 1 dl mleka
- 60 g parmezana
- muskatni oraščić
- 2 kašike ulja
Priprema:
- Krompiriće dobro operite i kuvajte dvadesetak minuta u slanoj vodi. Ocedite i ostavite da se ohlade.
- Zagrejte rernu na 180 stepeni. Iseckajte slaninu i paradajz na kockice a masline na kolutove, isitnite luk. Jaja umutite s pavlakom, mlekom i parmezanom, pa posolite, pobiberite i dodajte rendani muskatni oraščić. Krompiriće isecite na tanke kolutove.
- Zagrejte ulje u tiganju, propržite slaninu, dodajte luk, paradajz i masline, kratko propržite uz mešanje, pa izvadite na tanjir. Na istoj masnoći propržite i krompir dok ne porumeni. U podmazan pleh naizmenično ređajte krompir i slaninicu s paradajzom i lukom, pa sve prelijte umućenim jajima. Zapecite u rerni oko pola sata. Još vruću tortu isecite na kriške i ukrasite začinskim biljem.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka