Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite, propasirajte, dodajte malo soli, umućena jaja, mast ili maslac i brašno.
Zamesite glatko testo da se ne lepi za ruke. Otkidajte male komade, rastanjite ih na dlanu, na sredinu stavite šljivu bez koštice s kašičicom kristal-šećera.
Pravite knedle. Stavite ih u ključalu vodu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu.
Vadite ih rešetkastom kašikom i uvaljajte u prethodno propržene prezle. Po želji, dodatno ih pospite šećerom.
Recept: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka