Sastojci:

  • ½ kg štuke 
  • ½kg šarana 
  • ½ kg bele ribe 
  • glava većeg soma 
  • 2 glavice luka 
  • lovorov list 
  • 2 suve paprike 
  • malo sirćeta
  • so, biber 

Priprema: Očistite i isecite ribu, luk iseckajte popreko, stavite u lonac sa oko 1,5 litra vode, dodajte biber, lorber, sirće i suve paprike, pa kuvajte oko pola sata. Pred kraj posolite, ubacite ikru ili mleč, ako ima, i kuvajte još desetak minuta.

Recepti Jelene Tapavički bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u martu 2014. godine.

Jelena Tapavički je domaćica iz Novog Sada. Dani su joj ispunjeni gajenjem cveća, pravljenjem kolača za svoju porodicu, ali i pisanjem recepata i kuvanjem raznih jela. Jelena je napisala preko stotinu recepata, a nekoliko njih podelila je i sa čitaocima Lise.