Sastojci:

  • 700-800 g krompira
  • 3 kašike majoneza
  • čaša kisele pavlake
  • 200 g seckane šunke
  • 100-150 g rendanog tvrdog sira ili kačkavalja
  • so, biber, malo suvog začina
  • pola kašičice seckanog peršuna
  • malo rendane šargarepe

    Priprema: Krompir oljuštite i obarite, pa ga ispasirajte. U prohlađen krompir dodajte majonez i izmešajte. Zatim dodajte pavlaku, so, biber, suvi začin, peršun i na kockice iseckanu šunku, pa sve dobro sjedinite varjačom.

    Pravite kuglice, uvaljajte ih u sitno narendan sir ili kačkavalj, a možete umešati i sitno narendanu šargarepu. Ohladite u frižideru i poslužite.

    Recepti Danijele Gijevske bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u maju 2014. godine.

    Danijela Gijevska rođena je u Makedoniji, pa odatle i njena ljubav prema kulinarstvu. Iako je diplomirani geograf i uspešna je u turizmu, njen najveći ponos je njen sin Konstantin, prvi degustator njenih specijaliteta. U njenoj porodici kuvanje je tradicija, a kulinarske veštine nasledila je od majke i bake.