Sastojci:
- 700-800 g krompira
- 3 kašike majoneza
- čaša kisele pavlake
- 200 g seckane šunke
- 100-150 g rendanog tvrdog sira ili kačkavalja
- so, biber, malo suvog začina
- pola kašičice seckanog peršuna
- malo rendane šargarepe
Priprema: Krompir oljuštite i obarite, pa ga ispasirajte. U prohlađen krompir dodajte majonez i izmešajte. Zatim dodajte pavlaku, so, biber, suvi začin, peršun i na kockice iseckanu šunku, pa sve dobro sjedinite varjačom.
Pravite kuglice, uvaljajte ih u sitno narendan sir ili kačkavalj, a možete umešati i sitno narendanu šargarepu. Ohladite u frižideru i poslužite.
Recepti Danijele Gijevske bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u maju 2014. godine.
Danijela Gijevska rođena je u Makedoniji, pa odatle i njena ljubav prema kulinarstvu. Iako je diplomirani geograf i uspešna je u turizmu, njen najveći ponos je njen sin Konstantin, prvi degustator njenih specijaliteta. U njenoj porodici kuvanje je tradicija, a kulinarske veštine nasledila je od majke i bake.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka