Sastojci:
- 700-800 g krompira
- 3 kašike majoneza
- čaša kisele pavlake
- 200 g seckane šunke
- 100-150 g rendanog tvrdog sira ili kačkavalja
- so, biber, malo suvog začina
- pola kašičice seckanog peršuna
- malo rendane šargarepe
Priprema: Krompir oljuštite i obarite, pa ga ispasirajte. U prohlađen krompir dodajte majonez i izmešajte. Zatim dodajte pavlaku, so, biber, suvi začin, peršun i na kockice iseckanu šunku, pa sve dobro sjedinite varjačom.
Pravite kuglice, uvaljajte ih u sitno narendan sir ili kačkavalj, a možete umešati i sitno narendanu šargarepu. Ohladite u frižideru i poslužite.
Recepti Danijele Gijevske bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u maju 2014. godine.
Danijela Gijevska rođena je u Makedoniji, pa odatle i njena ljubav prema kulinarstvu. Iako je diplomirani geograf i uspešna je u turizmu, njen najveći ponos je njen sin Konstantin, prvi degustator njenih specijaliteta. U njenoj porodici kuvanje je tradicija, a kulinarske veštine nasledila je od majke i bake.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.